fredag 25 april 2014

God morgonbullar


50g Jäst
5dl Kallt vatten
2msk Olja
2tsk Salt
14dl Rågsikt
1dl Solrosfrö

Gör så här
Dag 1

Smula jästen i en bunke, rör ut jästen med lite kallt vatten.
Tillsätt resterande vatten, salt, olja och soltosfrö, rör om.
Tillsätt 10 dl rågsikt, arbeta degen blank och smidig, tillsätt mer mjöl. 
Ta upp degen på bakbordet, knåda in mer mjöl om det behövs. 
Rulla ut degen till en längd. Dela i 20 lika stora bitar. 
Rulla sprickfria runda bullar. 
Lägg bullarna på en bakplåtsklädd plåt. Täck med bakduk. 
Ställ plåten på ett svalt ställe över natten. 

Dag2

Ta fram bullarna och låt dem stå i rumstempratur undertiden ugnen blir varm. 
Ca15-20 min. 
Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter på 250 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar