lördag 26 april 2014

Piggelinfröbullar ca 20st


1dl Linfrön
2 1/2dl vatten
Blötlägg linfröna kvällen innan eller koka samma dag 5 min. Låt svalna till 37 grader. 

3dl Fingervarmt vatten + fingervarm linfröblandning. 
50g Jäst 
2msk Olja
1tsk Salt
1msk Honung
5dl Grahamsmjöl
2dl Havregryn
4-5dl Vetemjöl

Gör så här

Lös jästen i det fingervarma vattnet/linfröna. 
Tillsätt olja, salt, honung, havregryn, grahamsmjöl och nästan allt vetemjölet. 
Arbeta ordentligt. 
Tillsätt mer mjöl om det behövs. 
Forma till en smal längd, dela i 20 bitar. 
Läggs med snittytan uppåt på bakplåtsklädd långpanna. 
Jäs 40-50min. 
Grädda i mitten av ugnen på 225grader i ca 10-12 min. 
Låt svalna under bakduk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar